APEL MLADIMA: Zbog stagnacije vakcinacije ponovni skok broja novozaraženih KORONOM

Član Kriznog štaba i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da su inspektori tokom vikenda bili u kontroli 203 objekta i napisali tri kazne. Samo nam vakcinacija može obezbediti mali broj obolelih, poručio je Radojičić.

Pixabay.com

U Srbiji je do sada registrovano 716.983 pozitivnih na koronavirus od 4.450.741 testiranih. Od posledica infekcije preminulo je 7.059 pacijenata, a procenat smrtnosti je 0,98.

U Pčinjskom okrugu 8 pozitivnih od 211 testiranih

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 211 uzoraka iz Pčinjskog okruga, osam je pozitivno na koronavirus. Svi su iz Vranja.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljena su 33 pregleda, od čega je broj prvih pregleda 22. Uzorkovana je krv kod 24 pacijenta i sačinjeno je 10 RTG pluća. Urađeno je 25 antigenskih testova, od kojih je sedam pozitivnih na koronavirus.

Dijagnostikovane su četiri bronhopneumonije.

U kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovana su tri pacijenta. Od toga dva pacijenta imaju bronhopneumoniju i na kiseoniku su. Na bolničko lečenje primljen je jedan pacijent. Otpusta nije bilo.

U Srbiji je prema poslednjem preseku potvrđeno 110 novih slučajeva koronavirusa od 7.881 testiranog uzorka, a preminula je jedna osoba.

Hospitalizovana je 281 osoba od kojih se 11 nalazi na respiratoru.

Od 110 novih slučajeva koronavirusa, najviše ih je u Beogradu 21. U Čačku je zabeleženo 18 novih slučajeva, a u Novom Pazaru 11.

U Vranju je registrovano 7 novozaraženih, u Gornjem Milanovcu 8, u Zaječaru i Temerinu po 6, a u Paraćinu 5 novih slučajeva.

Na Institut “Torlak” stiglo je 160 litara supstance za proizvodnju komponente 1 vakcine “sputnjik”, a za desetak dana biće dopremljena i supstanca za proizvodnju komponente 2.

Nova pravila za putovanje trajektom do grčkih ostrva su stupila na snagu kako bi se sprečilo širenje kovida-19.

Putnici sada moraju da prikažu jedan od sledećih dokumenata: potvrdu o vakcinaciji protiv kovida-19, dokaz o nedavnom oporavku od virusa, negativan pi-si-ar test ne stariji od 72 sata ili negativan brzi test ne stariji od 48 sati.