APEL POVODOM LEDENOG TALASA: “Maksimalan oprez u saobraćaju, životi ljudi su najvažniji”

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović danas je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni tokom najavljenog ledenog talasa, saopšteno je iz njenog kabineta.

sneg
Beta

“Nadležne službe, putari i železničari su 24 sata na terenu i činiće sve da se saobraćaj odvija nesmetano i da svi učesnici u saobraćaju budu bezbedni. Zajednički zadatak svih nas, bilo da smo pešaci, vozači automobila, kamiona ili vozači autobusa, je da budemo maksimalno oprezni jer time čuvamo i svoj život i živote drugih”, rekla je Mihajlović.

Ona je ocenila da je posebno važno da vozači koji kreću na put to ne čine ako nemaju zimsku opremu, jer time rizikuju i svoj život i živote drugih učesnika u saobraćaju, kao i da vozači brzinu vožnje moraju da prilagode uslovima na putu.

“Svaki trenutak nepažnje može da ugrozi živote dece i da zavije u crno čitave porodice, kao što i dodatan oprez, poštovanje saobraćajnih pravila i umerena brzina mogu da pomognu da se životi sačuvaju”, kazala je ministarka.