APOKALIPSA U EVROPSKOJ PRESTONICI: Potop paralisao glavne saobraćajnice, traje evakuacija (VIDEO)

Jaka kiša i grmljavina pogodile su London i izazvale poplave u pojedinim delovima prestonice Velike Britanije, zbog čega je osam podzemnih stanica metroa zatvoreno, a dve bolnice zamolile su pacijente da ne koriste njihove urgentne centre.

screenshot/twitter.com/MrJamesCosgrove

Univerzitetska bolnica Vips Kros otkazala je operacije i hitne prijeme, a bolnica Nehvam zamolila je pacijente da koriste druge hitne službe.

– Znamo da smo vam potrebni, ali sada je nama potrebna vaša pomoć da bismo brzo popravili stvari, molim vas idite u susedne bolnice ako ste u mogućnosti – uputili su poruku zaposleni iz bolnice Nehvam.

Zatvoreno je osam stanica metroa, a londonska vatrogasna brigada saopštila je da je primila više od  hiljadu poziva zbog poplava.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju i da je stanica Pading Mil Lejn potopljena. Visina vode na Istočnolondonskoj stanici je najmanje 30 centimetara, sa snažnom strujom.

Korisnici društvenih mreža objavili su alarmantne slike na kojima se vide automobili i autobusi zaglavljeni na potopljenim ulicama, dok vozači očajnički pokušavaju da prođu kroz vodu.

Najgora situacija je kod podvožnjaka, gde se na ulici vide samo krovovi automobila koji izranjaju iz vode.

Prvo su najviše pogođena područja Klapam i Kambervel na jugu grada, ali su zabeležene i poplave na istoku i severoistoku glavnog grada.