APOKALIPSA U GRČKOJ: Ugljenisani ostaci ljudi po ulicama PRONAĐENI ZAGRLJENI, prizori kao posle SMAKA SVETA (FOTO GALERIJA)

Poslednja vest - U požarima koji su izbili u okolini Atine stradalo je 60 osoba! Prizori koji nam stižu iz Grčke izgledaju jezivo.

Beta

Šumski požari su tokom vrelih i suvih leta česti u Grčkoj, a temperature su skoro dostigle i 40 stepeni. Ipak, ono što se dogodilo juče, ravno je katastrofi!

Dva najveća požara izbila su juče, na 30 kilometara od Atine kod Rafine i u Kineti. Gradonačelnik Rafine Evangelos Burnus izjavio je da je jak vetar brzo raširio požar, tako da je zona obale “bila spaljena za nekoliko minuta”.

U jednoj vili u odmaralištu Mati, 25 milja severoistočno od Atine, pronađeno je 26 spaljenih tela. Kako prenosi tamošnji Crveni krst, pretpostavlja se da su u pitanju članovi porodice, a mnogi su pronađeni zagrljeni.

SPALJENA TELA NA ULICAMA ATINE: Katastrofalni požari u Grčkoj odneli više od 50 života! (VIDEO)

Beta

Portparol vatrogasne službe Stavrula Maliri rekla je da je vetar koji je često menjao pravac toliko brzo raširio požar ka gradovima na obali, da mnogi nisu stigli da pobegnu.

– Imamo 60 žrtava – izvajio je Miron Cagarakis, lokalni odbornik mesta Rafina kod Atine koja zahvaćena vatrom.

MEĐU POVREĐENIMA NEMA SRPSKIH DRŽAVLJANA: Ambasador u Atini ponudio pomoć ugroženim turistima

Beta

Grčki ministar pomorske trgovine Nektarios Santorinios izjavio je danas da je od šumskih požara u Grčkoj preko mora tokom noći evakuisano više od 700 ljudi.

Premijer Grčke Aleksis Cipras vratio se iz posete BIH kako bi pratio situaciju u zemlji. Rekao je da je više od 600 vatrogasaca angažovano u gašenju požara, a operaciju otežava vetar koji duva do 100 kilometara na čas.

Grčka je aktivirala evropski mehanizam civilne zaštite za pomoć od evropskih partnera. Španija će uputiti avione, a Kipar ekipu od 60 vatrogasaca.

Jučerašnji pljuskovi u Grčkoj zaobišli su požare u Rafini i Kineti, ali se za sutra predviđaju jake kiše širom juga Grčke.