“APOKALIPSA” U MOSKVI: Ledena oluja okovala grad, ovako nešto se NE PAMTI OD 1973. sneg pada bez prestanka (VIDEO)

U Moskvi je zabeležen dnevni rekord u količini padavina: količina snega koji je pao za 24 sata jednaka je trećini prosečnih padavina za februar. Više od 60.000 komunalaca i 13.500 vozila specijalne tehnike danonoćno čiste ulice.

Printscreen Youtube/Мир 24

To je za glavni grad Rusije novi dnevni rekord u količini padavina za 12. februar, a prethodni rekord bio je postavljen davne 1973. godine.

Visina snega u Moskvi dostigla je 40 centimetara, što je najviše od početka ove zime.

Meteorolog Mihail Leus je za RIA Novosti rekao je da se za 13. februar prognozira rekord u visini snežnog pokrivača u Moskvi – 60 centimetara, koliko je bilo 1956. godine.

Jaka mećava obrušila se juče na Moskvu, a više od 60.000 komunalaca i 13.500 vozila specijalne tehnike danonoćno čiste ulice i odnose sneg.

Sneg udara u lice, hladnoća ledi dah, vozači ne mogu da kontrolišu vozila na ledu, a većina Moskovljana, koja je jutros na posao krenula automobilima, kasnila je na svoje odredište, prenosi Sputnjik.

Zbog poledice i smanjene vidljivosti, vozači se upozoravaju da budu obazrivi, da ne voze brzo i da drže rastojanje. Ulice su zavejane, komunalne službe neprestano rade, a saobraćaj je usporen i otežan.

U gradu neprekidno radi 56 stacioniranih i 38 mobilnih “topionica” snega – specijalnih vozila koja otapaju i prečišćavaju sneg “u hodu”. Ulicama neprestano prolaze i vakuumski usisivači i manja mehanizacija, ali i “teška mašinerija”.