Argentinski lekari tvrde: Zika virus je PREVARA, bolest beba izaziva OVO!

Zika virus
Beta

Za bolest "deformacije beba" nije odgovoran "zika" virus, već pesticid "piriproksifen", koji proizvodi američka kompanija, tvrde argentinski lekari.

 

Internet je prepun izveštaja o tome da je nagli rast broja “mikrocefalije” – retkog neurološkog poremećaja koji dovodi do razvoja abnormalnih lobanja i mozgova – povezan sa pesticidom.

Reč je o “piriproksifenu”, odnosno larvacidu koji napada “Aedes aegupti” komarce, koji prenose “zika” virus.

“Piriproksifen” proizvodi firma “Sumitomo Hemikal, koja je povezana sa poljoprivrednim divom “Monsantom”.

U područjima gde živi većina bolesnih osoba već 18 meseci u upotrebi je hemijski larvacid koji proizvodi malformacije kod komaraca.

– Upravo taj otrov /piriproksifen/ država stavlja i u vodu za piće koju koristi pogođeno stanovništvo – piše u izveštaju argentinska grupe “Lekari u zaprašivanim gradovima”.

Grupa navodi da nije slučajnost da su se slučajevi “mikrocefalije” umnožili upravo u područjima Brazila gde je bio korišten “piriproksifen”, dok u Kolumbiji “zika” virus nije uzrokovao slične probleme, iako je ta zemlja druga po broju zaraženih, odmah nakon Brazila.

Ni u samom Brazilu nije svaki slučaj mikrocefalije povezan sa prisutnošću “zike”.

Nakon što su stručnjaci proverili 732 slučaja, otkrili su da više od polovine ili nisu bili “mikrocefalija” ili nisu bili povezani sa “zikom”.

Kao reakciju na taj izveštaj, brazilska savezna država Rio Grande do Sul suspendovala je korištenje “piriproksifena”.

Međutim, dok neki lekarski izvori tvrde da su dokazi koji podržavaju vezu između “piriproksifena” i “mikrocefalije” brojni, drugi to proglašavaju teorijom zavere.

Svetska zdravstvena organizacija i dalje tvrdi da je “piriproksifen” siguran u vodi za piće, unutar preporučenih količina.

Ipak, postoje indicije, navode zvanični izvori, da bi “piroproksifen” u brazilskoj vodi za piće mogao povećati rizik od “bolesti beba”.

Ta mogućnost je sve jača, s obzirom na činjenicu kako još ne postoji dokazana veza između samog “zika” virusa i “mikrocefalije”.

Brazilske oružane snage proveravaju kuću po kuću u sklopu borbe protiv “zika” virusa, prenose južnoamerički mediji.