ATENTAT NA ČLANOVE “RAKOVIČKOG KLANA”: Kriminalac iz Beograda UBIJEN u Barseloni, drugi se BORI ZA ŽIVOT

policija
Pixabay.com

Vođa "rakovičkog klana" Nebojša Stojković Stojke (48) ubijen je u ponedeljak uveče u Barseloni, pišu "Večernje novosti".

 

Takođe, navedeno je da je član iste kriminalne organizacije Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi teško ranjen.

Kako prenose španski mediji, Stojković je odmah preminuo, dok se lekari bore za život Jusufovića. U kratkim vestima, elektronski mediji nisu se bavili detaljima atentata.

Inače, oni su odranije bili poznati policiji i bavili su se trgovinom narkotika. U njihovim dosijeima piše da su privođeni zbog pljački i razbojništava. U beogradskom “podzemlju” za “Rakovičane” se govorilo da su nastavak klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijskim saznanjima, oni su bili u tesnoj vezi sa crnogorskim kriminalnim ekipama. 

Stojković i Jusufović posle hapšenja u “Sablji” sa još šest članova ove kriminalne grupe, bili su optuženi i za dva ubistva – Miroslava Sekulića i Veselina Veska Božovića. 

Februara 2006. osuđeni su na ukupno 63 godine zatvora, a od toga je šest i po godina dobio Stojke. Pušten je, međutim, na slobodu do pravosnažnosti presude. 

Protiv ubijenog vođe klana vođena je istraga 2009. godine, kada je u njegovom stanu na Vračaru pronađen pištolj koji je Stojković neovlašćeno držao. Prethodno je u maju iste godine po drugi put osuđen, i to na šest godina zatvora, zbog trgovine drogom, razbojništva, nedozvoljenog posedovanja oružja i iznude. 

U aprilu 2010. godine Stojković je uhapšen u centru Beograda, u svom “golfu”, pošto su interventna jedinica i inspektori blokirali ceo kvart. Stojković i njegov vozač nisu želeli da se zaustave, već su tada automobilom krenuli na policiju. 

Poslednjih godina Stojković i Jusufović su se okrenuli legalnim poslovima. Stečeni novac ulagali su u nekretnine i fudbal.