“AUTO ZA GOSPOĐU”: Palma opet delio hiljadarke, pa bolesnoj sugrađanki priredio iznenađenje! (VIDEO)

Dagan Marković Palma
print screen/youtube.com/Pink.rs

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković je danas priredio prijem za građane lošijeg materijalnog stanja, pre svega za porodice sa više dece, starije i bolesne.

 

Oni koji su tražili pomoć dobijali su na prijemu od 2.000 do 12.000 dinara, zavisno od broja dece i socijalnog statusa.

– Za današnji prijem prijavilo se 2.000 porodica. Neću reći da me raduje, ali najveći broj građana koji je dolazio po pomoć su oni koji imaju troje, četvoro, petoro i više dece. Nisam ni znao da u Jagodini ima toliko porodica s većim brojem dece, što znači da naša borba protiv ‘bele kuge’ ima efekat – rekao je Marković.

Marković je naveo da su za pomoć dolazili i stariji, kojima treba novac za lekove, dok niko nije tražio da se reši neki “infrastrukturni problem” jer su, kako je rekao, sve ulice u gradu i gotovo sve u svim selima asfaltirane i sva infrastruktura je “rešena” još pre pet godina.

– Mi smo jedini grad gde svako selo ima gas, veći broj sela ima gradsku vodu, a gradićemo kanalizaciju u tri najveća sela – rekao je Marković i dodao da je lokalna samouprava drastično smanjila troškove:

– Na mesečnom nivou štedimo između 8,5 i 10 miliona dinara. Članovi Gradskog veća i odbornici ne primaju ni plate, ni dnevnice, nema roming računa i funkcioneri sami plaćaju svoje telefonske račune, koriste svoje automobile, nema kafanskih računa, nema putnih troškova – navodi Marković.

Marković je dodao da u Jagodini nema ni komunalnih policajaca, a nema ni dizalica za odnošenje nepropisno parkiranih vozila.

– Naša politika je da su korisnici budžeta građani i tako ćemo raditi i ubuduće – kazao je Marković.