BAHATOST U GLAVNOM GRADU: Momčić od 20 godina napao policajce usred BEOGRADA, u kolima mu pronađen PIŠTOLJ bez dozvole

pistolj
MUP

Policija je jutros oko 7.00 u Savskoj ulici u Beogradu uhapsila D.Z. (22) nakon što je više puta pesnicom udario dvojicu policajaca koji su ga sprečili da pobegne sa mesta na kojem su ga zaustavili zbog kontrole vozila, saopštilo je Ministarstvo unurašnjih poslova.

 

Kako se navodi, policija je utvrdila identitet mladića i ustanovila da je za njim raspisana i sudska potraga zbog pokušaja ubistva, jer je kako se sumnja, aprila ove godine u Vinči ispalio više hitaca u 32-godišnjeg mladića i ranio ga u stomak.

D.Z je upravljao vozilom marke “bmw x6” i prilikom legitimisanja ponudio je novac policajcima kako bi odustali od dalje kontrole, a policajci su novac odmah odbili posle čega je mladić pokrenuo vozilo da bi pobegao, a oni krenuli da ga zaustave.

Dok je automobil bio u pokretu, osumnjičeni je policajcima zadao više udaraca pesnicom kako bi ih izgurao iz vozila.

Policajci su povredjeni, ali su uspeli da spreče bekstvo osumnjičenog. Prilikom pregleda vozila policija je pronašla i pištolj za koji osumnjičeni nije imao dozvolu.

On se tereti za napad na policajca na dužnosti i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, posle čega će uz krivične prijave biti sproveden Višem javnom tužilaštvu.