BAJAGA POSLE SPEKTAKLA U PULSKOJ ARENI: “Koncert je bio pun emocija, snimićemo pesmu sa Hladnim pivom”

Posle velike prašine koja se podigla zbog otkazivanja koncerta Bajage i instruktora u Karlovcu, u centru pažnje je spektakularan koncert kultnog benda održan u pulskoj Areni.

Beta

Koncert u Pulskoj areni održan je pred oko 6000 ljudi, a članovi beogradskog benda bili su impresionirani atmosferom koja je u Areni vladala tokom koncerta.

– Bili smo jedni od umetnika koji su imali sreću da sviraju u tom impresivnom zdanju, u koje kad kročite osetite silne vekove koji su prohujali. A kad se ono osvetli, kad se donese dobra oprema i dođe divna publika kao što je došla u subotu, onda sve bude super. Koncert u pulskoj Areni bio je početak zvanične promocije našeg novog albuma “U sali lom”, a u beogradskoj “Areni” sviraćemo 1. decembra – kaže Momčilo Bajagić Bajaga za “Novosti” i dodaje da su najnovija dešavanja ipak uticala na fanove u Hrvatskoj:

– Moguće je da su negativne stvari iznošene prethodnih dana pojačale emociju kod ljudi koji ne misle tako. Atmosfera je bila nabijena emocijama, a publika je od početka do kraja pevala sve pesme sa nama. Svirali smo tri sata i imali četiri bisa. Koncert je snimala “Kroacija rekords” i objavićemo blu-rej DVD, pa ko nije bio, imaće priliku da vidi kako je bilo – navodi Bajaga.

 Otkazivanje koncerta u Karlovcu izazvalo je brojne reakcije u čitavom regionu, a Bajaga je u intervjuu za “Novosti” opisao šta se događala neposredno posle prvih dogoovra sa organizatorima:

– Imali smo usmeni dogovor da sviramo na festivalu piva u Karlovcu, ali su nam pre nekoliko dana javili da se tome protive branitelji. Rekli smo okej, jer nismo ni potpisali ugovor, posle čega se digla frka. Nisam reagovao, jer ne znam kako da reagujem. Ista priča sa neproverenim optužbama ponavlja se svake dve-tri godine. Svi znaju kakvi su mi stavovi. Godinama unazad sviram svuda u regionu, konkretno u Karlovcu sam svirao dvaput u poslednjih 10 godina, jedne godine smo čak imali turneju od 11 koncerata po Hrvatskoj koju je organizovalo “Karlovačko pivo”. Ovo su više stvari iz domena političkih prepucavanja i tabloida. Najbolji demanti je slika iz pulske Arene sa pesme “Zažmuri”, ili bilo koje druge – zaključuje Bajaga.

Kada je bilo jasno da nastupa neće biti, organizatori su hteli da u program uvrste zagrebački bend “Hladno pivo”, ali su oni putem preko zvanične Fejsbuk stranice odbili da budu “nečija zamena”. Evo šta o tome kaže Bajaga:

– Nismo se nikad prisno družili, ali znam momke i znam da su okej. To je sa njihove strane bio drugarski i hrabar potez. Zahvalio sam na podršci Miletu Kekinu, koji je uvek imao ispravne stavove i pesme. Ko zna, možda zajedno i snimimo nešto. A to što su nas zvali da dogodine sviramo zajedno na beogradskom “Bir festu” na Ušću će se sigurno desiti – rekao je Bajaga u intervjuu za “Novosti”.