BAJDEN JE NOVI PREDSEDNIK AMERIKE! Stižu čestitke, ali Tramp poručuje: “Izbori daleko od gotovih!” (FOTO)

Džo Bajden postaće 46. predsednik SAD, navodi se u projekcijama Si-En-Ena.

Dnevno.rs/Kolaž

Ta televizijska mreža objavila je da je Bajden pobedio u Pensilvaniji i da je sa 20 elektorskih glasova koji mu pridaju prešao prag od potrebnih 270. Sa tih 20 glasova, Bajden sada ima ukupno 273 glasa.

“Ameriko, čast mi je što ste me izabrali da vodim našu sjajnu zemlju. Pred nama je težak posao, ali obećavam vam da ću biti predsednik svih Amerikanaca – bez obzira na to da li ste glasali za mene ili niste. Održaću veru koju ste mi podarili”, napisao je Bajden na Tviteru.

Kamala Haris koja će biti potpredsednica SAD izjavila je da su ti izbori mnogo više od Džoa Bajdena i nje same.

“To su izbori za dušu Amerike i naše spremnosti da se za nju borimo. Puno je posla pred nama. Počnimo”, poručila je Harisova na Tviteru.

Prethodno se Donald Tramp oglasio na Tviteru sa tvrdnjom da je “ubedljivi pobednik izbora”. Pored Pensilvanije, veliki su izgledi da će Bajden pobediti i u Arizoni, Džordžiji i Nevadi.

Pre nego što je postao kandidat za predsednika Demokratske stranke, Bajden je bio potpredsednik u mandatu Baraka Obame. Takođe je senator sa najdužim stažom u Delaveru.

Tokom svoje kampanje, Bajden je tvrdio da se ovim izborima bori za “dušu nacije” obećavši da će nastojati da “izleči zemlju koja je bila razorena Trampovim mandatom”.

Tramp: Izbori daleko od gotovih

Kandidat republikanaca na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da protivkandidat iz redova demokrata Džo Bajden, bez dokaza, žuri da se lažno predstavi kao pobednik.

“Svi znamo zašto Džo Bajden žuri da se lažno predstavi kao pobednik, i zašto se njegovi medijski saveznici toliko trude da mu pomognu: oni ne žele da se istina razotkrije”, rekao je Tramp pošto je Džo Bajden proglašen 46. predsednikom SAD.

Najavio je da će njegov izborni štab početi postupak u vezi sa svojim slučajem na sudu u ponedeljak.loading...