Bajden menja red vožnje po Beogradu: Zatvaraju se ulice, policija moli za strpljenje

Bajden
Wikipedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve neophodne bezbednosne mere kada je reč o posetama potpredsednika SAD Džozefa Bajdena i švedskog premijera Stefana Levena, rekao je pomoćnik direktora policije Ivan Ristić i zamolio građane za razumevanje zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica.

 

Ivan Ristić je naveo da će u skladu sa neophodnim bezbednosnim merama, koje će se primenjivati na trasi eskortne kolone, tokom posete Bajdena i Levena, dolaziti do zatvaranja pojedinih saobraćajnica, kako za vozila, tako i za pešake.

Najviše izmena i blokada očekuje se duž saobraćajnica na Novom Beogradu, kao i na mostovima.

– Molimo građane da imaju razumevanja prilikom zatvaranja trasa, a saobraćajna policija će učiniti sve kako bi zadržavanja bila što kraća i omogući će kretanje alternativnim pravcima – kaže Ristić.

Potpredsednik SAD Džo Bajden doputovaće danas u Beograd, razgovaraće sa srpskim državnim vrhom, a potom ide za Prištinu. Njegov dolazak na aerodrom Nikola Tesla očekuje se do 12:30h.

Svečani doček predviđen je popodne u Palati Srbija gde će ga dočekati premijer Aleksandar Vučić. Kada će tačno sleteti kao i kuda će se kretati nije poznato iz bezbednosnih razloga.loading...