Balkansko bure baruta ponovo vri: Crnokošuljaši kod Zadra prekinuli koncert folk pevačice iz Srbije

Hrvatska Srbija
zdiviv/freedigitalphotos.net/Kolaž

Uz uzvike "četnici, vratite se u Srbiju", motociklisti odeveni u crne majice prekinuli koncert folk pevačice Gabrijele Pejčev kod Zadra. Zbog opasnosti od međunacionalnog sukoba, organizatori su prekinuli koncert pevačice iz Srbije.

 

U mestu naseljenom pretežno srpskim stanovništvom, folk pevačica Gabrijela Pejčev uspela je da otpeva tek dve pesme, kada je u Morpolače uletela grupa ljudi na motociklima.

Odeveni u crne majice, uz mahanje zastavama i povike “četnici, vratite se u Srbiju!”, izgrednici su pokušali da se popnu na binu.

Organizatori tvrde da se ni u jednom trenutku nisu pevane četničke pesme, a koncert su prekinuli zbog atmosfere koja je postala takva da je “zapretilo krvoproliće”. Nisu zadovoljni brojem policajaca koji su osiguravali koncert, a smatraju i da je policija bila nepripremljena za takav incident.

Portparol zadarske policije Elis Žodan umanjio je ozbiljnost incidenta.

– Obezbedili smo okupljanje i sve je proteklo u redu. Bilo je malo nadvikivanja s jedne i druge strane, ali ništa ozbiljnije – tvrdi Žodan.

Pojavile su se tvrdnje da su koncert prekinuli pripadnici navijačke grupe “tornado” iz Zadra. Na akciju ih je navodno navela najava da će u Morpolači nastupiti i pevač Mile Delija Krajišnik, poznat po velikosrpskim stavovima.

Uoči koncerta, udruženje navijača “tornado” iz Zadra je na Fejsbuku pozvalo svoje članove i “domoljube i sve one koji za hrvatsku domovinu dišu”, na mirne proteste u Morpolači.loading...