BANJALUKA U NEVERICI, SVE U POTPUNOJ TIŠINI: Ovako nešto u ovom gradu NIJE SE DOGODILO OD RATA

Gradonačelnik Igor Radojičić je rekao da su svi koncerti koji su bili planirani za proslavu Nove godine otkazani.

Banjaluka
Print screen/You Tube

“Banjaluka će prvi put od rata ostati nema. Neka tu tišinu shvate oni koji treba da reše slučaj Dragičević. I građani da razmisle da li im treba lep i dobar grad”, kazao je Radojičić na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da je otkazana je i “Dečja nova godina”, jer, kako je naveo, ne želi da se ijedno dete ugrozi s obzirom na iskustva od sinoć.

Prema njegovim rečima, sinoć su “prekršena pravila”.

GDE JE DAVOR DRAGIČEVIĆ? Otac ubijenog dečaka sinoć je NESTAO, policija tvrdi da NIJE UHAPŠEN

“To nije tolerancija. Ne želimo da ikoga ugrozimo i zbog toga otkazujemo koncerte. Da li ćemo nekoga od organizatora protesta tužiti, to ostaje da se vidi. Uložili smo puno truda u organizaciju dogadjaja da se za Banjaluku po dobrom čuje”, rekao je on.

“Slučaj Dragičević treba rešiti, ali ne nasiljem”, kazao je gradonačelnik Banjaluke.

Posle sinoćnog okupljanja na skupu “Pravda za Davida”, na kome je bio oko deset hiljada ljudi i protestne šetnje gradom, grupa građana sa Davorom Dragičevićem i Suzanom Radanović, majkom ubijenog mladića Davida, vratili su se na Trg Krajine, ali su pripadnici Jedinice za podršku naredili da se sklone sa platoa, jer je, kako su naveli u 20 časova isteklo vreme odobreno za okupljanje na trgu. Organizator skupa bio je opozicioni PDP.

Još nije poznato gde se nalazi Davor Dragičević, a policija je jutros saopštila da traga za njim i još četiri osobe. Sinoć je uhapšeno nekoliko članova grupe “Pravda za Davida”, zbog, kako je saopšteno narušavanja javnog reda i mira.

Na platou ispred Muzeja savremene umetnosti sinoć nije održan koncert Harisa Džinovića. Građani, okupljeni na protestu, došli su platoa, na kome su bili samo članovi obezbedjenja.