BASTAĆ “BLATOM ZATRPAO VLAST”: Pogledajte kako sada izgleda ULAZ U GRADSKU UPRAVU (VIDEO)

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać zatrpao je danas blatom ulaz u zgradu Gradske uprave u kojoj se održava sednica Skupštine grada, navodeći da time na simboličan način želi da skrene pažnju odbornicima vladajuće većine "kako Beograd izgleda".

Printscreen

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Gradske uprave, Bastać je “isprljanih ruku” optužio zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da “korupcionaškim poslovima uništava Beograd”.

“Ovim činom prosipanja blata skrećemo pažnju onima koji sede u Skupštini grada a nikada nisu izašli ni na jedno gradilište, kako danas izgleda Beograd. Ulice su raskopane, Trg Republike je propao već posle 10 dana iako je koštao deset miliona evra, invalidi ne mogu da se kreću po centru a preduzetnici hoće da zatvore radnje jer Goran Vesić uništava Beograd”, kazao je Bastać .

Govoreći o havariji magistralnog cevovoda na uglu Karnegijeve i Ulice kraljice Marije, zbog koje potrošači u centru grada nisu imali vodu par dana, Bastać je optužio Vesića da je “potopio deo grada” ali i da “obmanjuje” građane najavom da će im zbog problema izazvanih tim kvarom, biti umanjeni oktobarski račin za vodu za pet odsto.

“Kada se tih pet odsto preračuna, to je 15 dinara po članu domaćinstva. Toliko po Vesiću vredi to što građani u centru četiri dana nisu imali vodu”, naveo je predsednik opštine Stari grad.

Bastać je pokazao i obaveštenje koje je JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija” uputilo potrošačima u centru Beograda u kome se izmedju ostalog, optužuje “prethodni gradski režim” jer se nije bavio obnovom vodovodne mreže.

“Zamislite direktora ‘Beogradskog vodovoda i kanalizacije’ koji se bavi politikom, zamislite genijalca koji je posle pet godina shvatio da nešto nije u redu. Sve je to velika obmana Srpske napredne stranke koja na sve načine zloupotrebljava državne resurse”, dodao je Bastać.loading...