Batajničani, očekujte VELIKE PROMENE u svom kraju

batajnica
Beoinfo

Gradonačelnik Siniša Mali, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednik opštine Zemun Dejan Matić obišli su danas Batajnicu, gde je u naselju Belarice u februaru asfaltirno više od 6,6 hiljada kvadratnih metara ulica.

 

Mali je najavio da će do kraja godine u Batajnici biti asfaltirano još 26 ulica.

– Ovo je nastavak aktivnosti da se svakom građaninu u Beogradu omogući asfalt do kuće. Na ovome nećemo stati. Više od 200 miliona evra biće investirano u kanalizacionu i vodovodnu mrežu u Zemunu u narednih deset godina – rekao je Siniša Mali i najavio da radovi na izgradnji kanalizacije u Batajnici kreću do kraja godine.

On je dodao da će se u Batajnici ulagati i u javno osvetljenje, autobuska stajališta i parkiće za decu, za koje je JKP „Zelenilo – Beograd” samo za ovu godinu pripremilo deset projekata.

Gradonačelnik je podsetio da se sa otvaranjem Pupinovog mosta otvaraju mogućnosti za ekonomski razvoj Zemuna, gde se na sada neiskorišćenom zemljištu mogu otvarati nove fabrike koje donose nova radna mesta.

On je rekao da će za koji dan biti postavljen kamen temeljac za novu fabriku u Obrenovcu u kojoj će se zaposliti 1.400 ljudi, a to je, kako je istakao, prva fabrika koja se gradi u Beogradu posle 2006. godine, kao i da će se fabrike graditi i u Batajnici, Zemunu, Paliluli i drugim gradskim opštinama.

Andreja Mladenović je ukazao da je opština Zemun od prethodne gradske vlasti bila neopravdano zapostavljena i što se tiče planiranja budžeta, i ulaganja u infrastrukturu, nove vrtiće i domove zdravlja.

– Ova gradska vlast u potpunosti je promenila odnos prema opštinama ne praveći razliku među njima i ulažući u sve podjednako – naglasio je Mladenović.

Dejan Matić je istakao da ovo asfaltiranje ulica predstavlja rezultat zajedničke politike opštine i grada.

– Jedinstvenom politikom koju sprovodimo želimo da stvorimo našim sugrađanima dostojanstven život u 21. veku – rekao je predsednik opštine Zemun.

Obilasku radova prisustvovaao je i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.