Beba dovezena u Tiršovu sa TEŠKIM OPEKOTINAMA na TABANIMA, policija ispituje slučaj

Tiršova
Printskrin/Dečija klinika u Tiršovoj

Devojčica M.Z. (11 meseci) primljena je sinoć u Hitnu hiruršku službu Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj gde su konstatovane teške telesne povrede koje se klasifikuju kao opekotine trećeg stepena.

 

Devojčica je primljena na Odeljenje intenzivne nege gde je hitno zbrinute povrede. Danas je prebačena na Odeljenje plastične hirurgije i lekari vrše dalju dijagnostiku, plan daljeg lečenja i procenu potrebe za hirurškim intervencijama – rekao je prof. dr Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike.

Bebu je dovela majka, oko 21 sat, a zbog težina povreda stopala odmah je prebačena na šok odeljenje.

O ovom slučaju obaveštena je i policija.

Još uvek se utvrđuje način na koji je beba zadobila potvrde i u ovom trenutku delo se još uvek ne može kvalifikovati kao porodično nasilje. Gradski centar je u koordinaciji sa nadležnim službama- Policijskom stanicom od koje je dobilo prijavu i sa bolnicom u kojoj je beba hospitalizovana. Kada se utvrdi način na koji je beba zadobila povrede, stručni radnici GCSR Odeljenje Grocka preduzeće sve mere iz svoje nadležnosti u zaštiti deteta – kažu iz Gradskog centra za socijalni rad.

Oni dodaju, da je izmeštanje deteta iz primarne porodice mera za kojom Centar za socijalni rad poseže u situacijama kada je dete životno ugroženo, ili kada postoji razuman povod da se veruje da bi nepreduzimanjem ove mere dete bilo izloženo daljem ozbiljnom ugrožavanju.

– Zaštita dece je uvek na prvom mestu i uvek se procenjuje šta je najbolje za njih. Izdvajanje najmlađih od nesavesnih roditelja ne može da čeka kada su deca životno ugrožena, a to je osnovni razlog zbog kojeg se deca izmeštaju iz porodičnog okruženja. To su situacije kada roditelj zlostavlja dete, grubo zanemaruje, ne stara se o detetu…Centar reaguje na osnovu prijava, bilo anonimnih, potpisanih, elektronskih, ili telefonskih, koje mogu da dostave svi koji posumnjaju na nasilje – objašnjavaju oz GCSR-a.