BEBA JOJ SPASILA ŽIVOT: Doktori su govorili da je zdrava, ali je sinčić osetio da NEŠTO NIJE U REDU

Sara Bojl
print screen/twitter.com/World Health News

Dvadesetšestogodišnja Sara Bojl tvrdi da joj je njen šestomesečni sin Tedi spasio život, tako što joj je pomogao da otkrije tumor dojke u ranoj fazi, javlja BBC.

Prema nenim rečima, mališan je u jednom trenutku počeo odbijati hranu kada ga je htela dojiti iz desne dojke. Takvo ponašanje se nastavilo, a Bojl tvrdi da ju je njegovo odbijanje hrane nateralo da ponovno zatraži skeniranje benigne ciste koja joj je prethodno pronađena.

Britanka je trenutno na terapiji a dijagnostifikovan je kancer u drugom stadijumu.

 
Postoje određeni  dokazi da bebe mogu uočiti promene na dojkama, ali medicinska struka tu pojavu još uvek ne priznaje kao znak da žena boluje od raka dojke.

Bojl je rekla da je njen sin, izvrsno reagovao na dojenje, ali da se ponašanje malog Tedija prošlog leta promenilo. Pokušala je hraniti svog sina u nekoliko različitih pozicija, pa se počela pribojavati da možda nešto nije u redu sa njegovim vratom. Bojl sada misli da je mleko iz njene desne dojke imalo drugačiji ukus.

– Postao  je jako nesrećan pa je čak i protestovao. Srce mi se slomilo kada me je moj sin tako odbio –  rekla je Bojl.

Sari Bojl je 2013. godine pronađena benigna cista u desnoj dojci i tada je tražila da je ponovo skeniraju. Kada se Tedijevo ponašanje nastavilo, Sara je primetila da je njena cista postala rigidnija i bolnija i da se promenio izgled njene desne dojke.

Kada je ponovo skenirana i kada joj je napravljena biopsija, potvrđeno je da boluje od raka.

Bojl trenutno prima hemoterapiju u Kraljevskoj univerzitetskoj bolnici u Stouku. Majci predstoji dvostruka mastektomija i rekonstrukcija. Njen sin, muž i ostatak porodice pomažu joj u ovim teškim trenucima.

– Niko ne može reći da je to bio Tedi, međutim ono što svakako znam je da bi sledeća godina u ovo vreme bila znatno drugačija da sam slušala doktore, a ne Tedija. Zbog njega se sada lečim – rekla je Bojl.loading...