BEBU OSTAVILA U KESI OD PRAŠKA ZA VEŠ: Porodilja iz Brusa priznala da se kaje na sudu, pa osuđena na…

Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znakova života...

sudjenje
Pixabay.com

Viši sud u Kruševcu potvrdio je prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brusu, gde je ovog februara odlučeno o jednogodišnjoj kazni. Kako pišu mediji, tužilaštvo u Brusu tražilo je 18 meseci zatvora.

Na poslednjem pretresu prošlog novembra, okrivljena je priznala krivicu, ispričala kako je došlo do celog događaja i naznačila da se kaje. Ubistvo bebe dogodilo se 18. aprila, 2020. godine nakon što se Jovana Đ. porodila u kupatilu porodične kuće.

Obdukcijom je utvrđeno da je rodila živo muško dete, a da je potom rukom otkinula pupčanu vrpcu i novorođenče nakon porođaja, dok je davalo znake života, zamotala u peškir i stavila ga u PVC kesu žuto-plave boje od praška “Meriks” i tom prilikom novorođenom detetu nanela povrede glave – navodi se između ostalog u optužnom predlogu.

Kako je utvrđeno tokom istrage,nakon porođaja, bebu je potom odnela na smetlište koje se nalazi na 100-ak metara od porodične kuće i tu ga i ostavila. Na tom mestu, našli su ga i istražitelji u najmučnijoj potrazi za malim lešom koji je organizovan na teritoriji Brusa.

Prvo je nađena posteljica i deo pupčane vrpce, a nakon toga i beba bez znaka života – kaže izvor.

Sve se otkrilo kada je mladoj porodilji pozlilo. Javila se lekaru lokalnog Doma zdravlja, koji je odmah utvrdio da je došlo do porođaja. U slučaj se uključila i policija, a devojka je transportovana na Ginekološko-akušersko odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu. Za trudnoću nije znao niko u porodici.