Bela je kuća u ponedeljak objavila službeni portret prve dame Sjedinjenih Američkih Država Melanije Tramp. Ta će se fotografija od sada pa do daljnjega koristiti u službenim prilikama kada god je reč o prvoj dami SAD-a.

Tačna lokacija na kojoj je prva dama fotografisana nije otkrivena, a nije poznato ni ko je autor portreta.

 
– Čast mi je da služim u ulozi prve dame i radujem se saradnji s američkim narodom narednih godina godina – rekla je Melanija Tramp u izjavi prilikom predstavljanja portreta.

Ona je naglasila da će se tokom prvog mandata svog supruga usredsrediti na borbu protiv onlajn zlostavljanja.

Melanija je fotografisana od struka na gore, a za potrebe službenog portretisanja obukla je crni sako uz crnu maramu i nakit.

Verovatno je htela da izbegne kontroverze koje je prouzrokovao prvi portret njene prethodnice Mišel Obame, koja je na svom prvom portretu obukla haljinu bez rukava, Trampova se odlučila za konzervativniju opciju.

Međutim korisnici društvenih mreža su odmah uočili jedan detalj – ogromni dijamant na njenom prstenu.

Prema pisanju “The Telegraph-a”, venčani prsten ima 25 karata i vredi tri milona američkih dolara.

– Prodajte prsten, spasite “Meals on Wheels” (državni program koji slabo pokretnim starijim osobama dostavlja hranu, prim.prev) – napisao je jedan korisnik na “Tviteru”.

– Lep prsten, molim vas pokažite ga svima koji gube zdravstveno osiguranje, obrazovanje i obroke. Kako ono ide borba protiv onlajn zlostavljanja – napisala je druga korisnica.

Mnogi su ukazali i na to da fotografija izgleda kao da je prilično retuširana.