Beograd će biti preporođen: Obnova svih ulica kuda prolazi GSP

Autobus
Dnevno.rs/Petar Marković

Radovi u ulici Jaše Prodanovića, na potezu od Cvijićeve do Takovske biće završeni večeras, a biće puštena u saobraćaj u ponedeljak ujutru.

Ti radovi su počeli prošlog vikenda, a za osam dana, urađeno je oko 1.500 kvadratnih metara asfalta i oko 1.000 kvadratnih metara trotoara, rekao je Vesić i dodao da su radovi koštali oko deset miliona dinara.

– Ulica će tokom noći biti završena, ostaje samo jedan deo trotoara koji ćemo završiti u ponedeljak, pa će sutra ujutru sa početkom rada gradskog prevoza, proraditi u ulica, a linije 28 i 40 će prolaziti normalno – rekao je gradski menadžer Goran Vesić na TV Pink.

On je naveo da su radovi u toj ulici deo plana grada da se u narednih deset godina obnove sve ulice kojima prolazi gradski prevoz, što je oko 25 odsto ulica u prestonici.

Vesić je podsetio da je na Paliluli bilo radova u nekoliko ulica, koji su koštali 23 miliona dinara, i najavio obnove i drugih paliluskih ulica.

– Uradili smo ulice Dragoslava Srejovića, Vovjode Micka, Garsije Lorke, radimo i ulicu Grge Andrijanovića, a do kraja godne ćemo uraditi deo Pakračke ulice, delove ulica Pere Chetkovića i Petra Drapšina – rekao je Vesić.

On je podsetio da je u planu za sledeću godinu obnova Ruzveltove ulice.

– Za to imamo novac od EBRD. To je ulica koja će biti kompletno rekonstruisana, do kružnog toka na Bogosloviji, gde planirmao postavljanje male fontane – objasnio je gradski menadžer.

Ulica Ljutice Bogdana, u kojoj su radovi u toku, od Sokobanjske do Ulice Ivana Popovića Đaje, biće puštena u rad u narednih nekoliko sati, umesto sutra, rekao je Vesić.

Drugi deo te ulice, kako je rekao, od Ulice Ivana Popovića đaje do Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića biće završen do 19. septembra, a sledeće godine radiće se deo Ljutice Bogdana prema Autokomandi.

Vesić je najavio i da će, na zahtev građana, u sredu početi radovi u Ulici cara Nikolaja, na potezu od Mileševske do Maksima Gorkog, a za radove u toj ulici u dužini 600 metara grad je izdvojio 25 miliona dinara.

– Tu prolazi gradski prevoz, a u ulicu nije ulagano od 2003. godine. Vek jedne ulice je oko 25 godina, a ima nekih koje nisu obnavljane i po 40 godina – rekao je Vesić.loading...