BEOGRAD DOBIJA DVE NOVE ULICE: Nalaze se u samom srcu grada, nosiće imena po DVA SRPSKA VELIKANA

Sadašnja Zadarska ulica u Beogradu biće nazvana po akademiku Dobrici Ćosiću, a Travnička će poneti ime istoričara Milorada Ekmečića.

parking
pixabay.com

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list piše da je taj predlog dala Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica Grada Beograda, koja je usvojila inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Ćosić i Ekmečić dobiju ulice, pišu “Večernje novosti” u današnjem izdanju.

Iz Gradske uprave Beograda naveli su za “Večernje novosti” da će po akademicima biti nazvane ulice koje trenutno nose imena po toponimima republika bivše Jugoslavije.

“Ćosićevo ime poneće Zadarska, izuzetno lepa i nedavno rekonstruisana ulica na Savskoj padini”, rečeno je iz Gradske uprave.

Kako su naveli, Travnička ulica će biti i “nova gradska promenada”, s obzirom da će biti popločana i produžena da bi izašla na Savu.

Najnovije promene imena ulica biće usklađene sa projektom Vlade Srbije za unapređenje adresnog registra koji ima za cilj da ažurira evidencije naziva ulica, kako više ne bi bilo neprecizno ubeleženih adresa.

Kako pišu Večernje novosti, konačnu odluku o preimenovanju Travničke i Zadarske ulice, doneće gradski odbornici na sednici 25. februara.