BEOGRAD DOBIJA JOŠ JEDAN MOST: Evo kako će izgledati pešačko-biciklistički prelaz preko Save (FOTO)

Rani javni uvid za pešačko-biciklistički most na Savi je završen 29. juna 2020. godine.

Beograd
Pixabay.com

Kako navodi glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pristigao je jedan broj primedbi koji se odnosi na Ulicu Omladinskih brigada, u kojima se navodi da će izradnjom podzemne javne garaže biti posečen drvored lipa sa obe strane ulice.

“Ovim putem želim da obavestim sve građane ovog dela grada, a i celog Beograda da će se dvoetažna podzemna ili nadzemna garaža graditi na mestu javnog parkinga uz nasip na kojem nema posađenih stabala”, rekao je Stojčić za B92.net.

Beoinfo

Sportsko-rekreativni kompleks i prirodnu ekološku oazu Ada Cigalija, godišnje poseti oko četiri miliona Beograđana i turista, privučenih njegovim sadržajem i manifestacijama. Pristup mu je omogućen preko nasipa, isključivo sa južne strane, iz Radničke ulice i Obrenovačkog druma, kod Makiša.

“S obzirom da plovni deo Save zapljuskuje obale Ade i novobeogradskih blokova, potpuno se prirodno nameće potreba da se mostom ostvari njeno povezivanje sa delovima Beograda severno od reke”, navodi Stojčić za B92.

Služba glavnog urbaniste je u tu svrhu napravila volumetrijsku analizu pešačko-biciklističkog mosta, dugog oko 520 metara, od bloka 70 i 70a na Novom Beogradu do Ade Ciganlije, a u produžetku Ulice Omladinskih brigada.

Kada bude usvojena planska dokumetacija, započeće i izrada tehničke dokumetacije, kojim će biti definisan njegov finalni izgled i vrednost. Po njenom završetku sledeće godine započeće i radovi na izvođenju.loading...