Beograd dobio NOVI ZELENI ZID, evo gde se nalazi

Ruzveltova
Beoinfo

Beograd je dobio novi urbani džep, na uglu Dalmatinske, Ruzveltove i Ulice vojvode Brane.

 

Gradski menadžer Goran Vesić je, obilazeći lokaciju, istakao da je ovo 11. urbani džep koji je urađen u poslednje dve godine. 

– Veoma sam srećan jer insistiramo na pravljenju ovakvih urbanih džepova. Osim ovog, urađeni su još u Žičkoj, Novopazarskoj, na skveru Rozali Morton, ispred Beograđanke i Pravnog fakulteta. Izgradnja ovog urbanog džepa koštala je oko 4,5 miliona dinara, što nije preterano veliki novac za grad, ali govori da pametnim trošenjem može dosta da se uradi – istakao je Vesić. 

On je dodao da su u saradnji sa kompanijom „Telekom Srbija” postavljeni i punjači za mobilne telefone, kao i da je obezbeđen besplatan internet. 

– Sada ovde ima mnogo više zelenila nego ranije, a to i  jeste politika Grada Beograda. Želim da zahvalim Aleksandru Jovičiću, koji je inicirao izgradnju ovog urbanog džepa još u vreme dok je bio gradski odbornik. Građani su pisali sadašnjem predsedniku opštine Palilula, on se obratio nama, projekat je urađen i sada ljudi koji ovde žive mogu da uživaju u svom novom kutku – zaključio je gradski menadžer. 

Vesić je najavio da će sledeće godine biti urađena rekonstrukcija Ruzveltove ulice, od Vukovog spomenika od Bogoslovije, a novac je obezbeđen od Evropske banke za obnovu i razvoj. Nakon toga biće urađen i skver kod Bogoslovije, gde je u planu izgradnja fontane.  

Predsednik opštine Palilula zahvalio je Gradu Beogradu na brzim reakcijama na svaku molbu građana.

– Želimo da Beograd postane moderna metropola, da ga ulepšamo i imamo što više ovakvih urbanih džepova, parkova i igrališta. To je naša misija i naš cilj za naredne četiri godine. Poručio bih građanima da nastave da šalju dopise odborničkoj grupi grada, opštini Palilula i ostalim opštinama, kako bismo u narednom periodu imali još ovakvih povoda da se okupimo – rekao je Aleksandar Jovičić. 

Slobodan Stanojević je napomenuo da je „Zelenilo – Beograd” u poslednje dve godine obnovilo blizu 100 dečjih igrališta i sportskih terena. 

– Obezbediti nesmetan rast i razvoj vegetacije u centru grada nije lak posao i ponosni smo na sve što smo uradili. Kada pogledamo slike ovog mesta pre i posle radova, možemo samo da budemo zadovoljni – ocenio je Stanojević.  loading...