BEOGRAD GORI ZA OLIVERA IVANOVIĆA : Učesnici šetnje upalili sveće na Trgu Slavija

Učesnici protestne šetnje za lidera Gradjanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića upalili su večeras na Trgu Slavija sveće i svetla na mobilnim telefonima, povodom godišnjice tog nerazjašnjenog ubistva.

Beta

Gradjani ne nose transparente, šetaju u tišini, a kolona koju predvode predstavnici Lokalnog fronta koji su od 12. januara iz Kraljeva pešačili do Beograda, proteže od Trga Slavije do Palate “Beograd”.

Predstavnici Lokalnog fronta nose veliki transparent na kome piše “Nas je ipak više”, a u potpisu “Počelo je” i “Jedan od pet miliona”.

Medju okupljenima su neki od članova Ivanovićeve porodice, kao i predstavnici opozicionih političkih stranaka Boris Tadić, Zoran Živković, Dragan Djilas, Zoran Lutovac, Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Pavle Grbović, Saša Radulović.

Šetnju je organizovala grupa “Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama” koja subotom organizuje porteste u Beogradu.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine ispred prostorija GI SDP u Kosovskoj Mitrovici, a javnost i dalje nije obaveštena da li je postignut napredak u istrazi tog slučaja.