LEPE VESTI NA SAJMU TURIZMA: Trenutno zapušteni GRAD ISPOD BEOGRADA postaje VAŽNA ATRAKCIJA!

Beograd
pixabay.com

Vlast planira da oživi Zemun, Kalemegdan i Blok 70 - ali i beogradske pećine!

 

Grad Beograd ulaže napore kako bi stvorio uslove da mladi ljudi rade i stvaraju, ali i da kroz svoje ideje i zarade, poručio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević na današnjoj Belgrade Tourism Conference na temu „Preduzetništvo u turizmu“ koja je organizovana na Beogradskom sajmu.

Beograd ima sve veći broj turista godišnje, a to znači da moramo još više da radimo  i bolje da se organizujemo. Važno je i da se stvaraju mogućnosti za nova radna mesta, za programe samozapošljavanja, za inicijative mladih. Moramo razviti još programa i iz dana u dan razvijati grad na kreativan način. To činimo tako što mladima dajemo šansu da se kreativno izraze u svom gradu – istakao je Petronijević.

 

Prema njegovim rečima, turisti u Beograd dolaze na nekoliko dana, a želja je da njihov boravak traje duže.

Zbog toga mi i organizujemo veliki broj manifestacija, a ove godine ćemo se potruditi da imamo makar jedan festival više nego prošle godine. Upravo i pravimo program sa našim turističkim vodičma, želimo da oživimo Zemun, kao i ceo prostor oko Kalemegdana, Blok 70 i na tome aktivno radimo. Za 2018. godinu smo planirali oživljavanje beogradskih pećina, zapuštenog grada ispod Beograda. Potrudićemo se da budemo dostojni partneri, da slušamo inicijative mladih i zajedno ih provodimo – zaključio je Petronijević.

Ova konferencija svake godine donosi nova znanja iz turizma, menadžmenta događaja, hotelijerstva, marketinga i internet marketinga, a namenjena je turističkoj industriji i mladima koji se obrazuju u voj sferi.

Događaj je organizovala Organizacija „Srbija za mlade“ uz podršku Grada Beograda.