BEOGRAD NA VODI GRADI SE U ŽIVOM BLATU? “Desilo se ono na šta smo upozoravali PRE TRI GODINE!”

Beograd na vodi
Beograd na vodi

Dragoljub Bakić, član Akademije arhitekture Srbije, sa suprugom Ljiljanom projektovao je halu "Pionir".

 

Graditi megalomanske objekte u 20 metara dubokom živom blatu u okviru “Beograda na vodi”, pokazuje nezapamćenu bahatost vlasti, izjavio je za Danas arhitekta Dragoljub Bakić, član Akademije arhitekture Srbije.

Umesto da slušaju struku, onim nam se rugaju. Zbog toga se desilo urušavanje obaloutvrde na koju smo upozoravali još pre tri godine. Na ovom projektu se sve radi pogrešno od trenutka kada je promenjen generalni plan – rekao je Bakić.

On je ocenio da “su požurili da prave promenadu da bi se hvalili, a tek onda prave donje dve galerije. Umesto da su prvo napravili obaloutvrdu, kako se to u celom svetu radi, oni su prvo izgradili stazu po kojoj će šetati”, i dodao da “sad on na njihovu potpunu glupost treba da daje ozbiljne komentare”.

Za takav megalomanski projekat prvo je trebalo uraditi infrastrukturu. Da bi se tu smestilo 25.000 ljudi u dva miliona kvadrata. Beograd je prethodno morao da ima stanicu za metro, dva nova mosta i uređen saobraćaj. Sve je urađeno nestručno i nekompetentno – rekao je Bakić za Danas.