BEOGRAD OD VEČERAS SIJA! Pali se NOVOGODIŠNJA RASVETA, evo tačno na kojim lokacijama

Novogodišnja rasveta Beograda
beoinfo

Novogodišnja rasveta u Beogradu biće uključena danas, pošto su ekipe javnog preduzeća "Javno osvetljenje" postavile dekoraciju na 81 lokaciju gradu, saopšteno je iz gradskog sekretarijata za informisanje.

 

– Večeras će Beograd zasijati u punom sjaju, i tako spremno čekati novogodišnje praznike – naveo je u pisanoj izjavi gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je naveo da Beograd sprema spektakularni doček Nove godine, očekuje još veći broj turista nego prošle godine, i da je zato važno da Beograd bude i lepo ukrašen. 

– Novogodišnja rasveta je postavljena na skoro 30 novih lokacija koje prošle godine nisu bile ukrašene, a sredinom ovog meseca će početi i postavljanje rasvete po opštinama van samog centra grada – rekao je Mali i dodao da će ove godine biti dodatno dekorisane i lokacije u gradu na kojima je rađena rekonstrukcija, kao što je Trg Slavija.

Gradonačelnik je naveo i da je ove godine svuda postavljena LED rasveta, tako da će biti potrošeno 60 odsto manje struje nego prošle godine.

– Želimo da svake godine investiramo sve više u novogodišnju rasvetu, kako bismo imali i što veću zaradu od turizma. Zato smo i ove godine, kao i prošle, kupili nove ukrase, a sa tim ćemo nastaviti i u budućnosti. Mi smo prošle godine za novogodišnje praznike u sektoru turizma i usluga zaradili 21 milion evra, a sada očekujemo još veću zaradu, tako da je ovo u stvari investicija u turizam i lepši Beograd – istakao je gradonačelnik.

On je dodao da će programi u okviru “Beogradske zime” početi 1. decembra i da će se održavati svakog vikenda na nekoliko lokacija u centru grada, a da će se od 15. decembra programi održavati svakog dana.