BEOGRAD TRAŽI STEFANA: Otišao da trči, poslao poruku majci da se vraća za pola sata i onda NESTAO

Stefan Maksimović
privatna arhiva

Dvadesetčetvorogodišnji Stefan Maksimović nestao je 1. aprila na Savskom keju. Tamo je pronađen njegov ranac i garderoba, a za njim trenutno tragaju policija, rodbina i prijatelji.

 

Od nedelje posle podne drugovi sa Novog Beograda, koji su odrasli sa Stefanom Maksimovićem (24), neprestano tragaju za svojim prijateljem kojem se izgubio svaki trag. I policija se maksimalno angažuje na pronalasku mladića, čiji je nestanak prijavila porodica.

Kako “Novosti” saznaju, mladić je 1. aprila oko 12 časova majci poslao poruku da se vraća za posla.

U MUP Srbije potvrdili su za “Novosti” da je nestanak mladića porodica prijavila još u nedelju uveče, kao i da oni sve čine kako bi ga pronašli.

Nezvanično, međutim, Stefanovi prijatelji saznali su preko jednog zajedničkog druga da je, u ponedeljak ujutro, na Savskom keju, jedan od prolaznika pronašao na obali ranac, garderobu i mobilni telefon. Navodno, te stvari pripadaju Stefanu. Ali od njega, i dalje, nema ni traga ni glasa.

Stefanovi prijatelji nadaju se da će se njihov drug pojaviti, mada su čuli i da je neko iz porodice angažovao ronioce da ga traže.

– Nije nam jasno šta je moglo da se dogodi. Zašto bi se skinuo, ostavio na obali svoje stvari, telefon? Jednostavno, u čudu smo i sad još više zabrinuti. Ne znamo da li je sve ovo tačno, ali kako sati prolaze, sve više smo uplašeni da mu je, možda, neko naudio ili da je nešto uradio sebi. Čak je, kako smo čuli, neko iz porodice organizovao i ronioce da ga traže… I opet ništa – kažu Stefanovi drugovi iz kraja.

Stefana, kako vele, znaju još iz vrtića i osnovne škole.

– Nije bio neodgovoran i ovo ne liči na njega. Istina, promenio se u poslednje vreme, ali znamo se od vrtića i cela situacija nas čini nespokojnim. Koliko znam, nije imao problema sa zakonom – kaže sagovornik “Novosti”.

Po kazivanju momaka iz Stefanovog komšiluka, on je menjao više srednjih škola.

– Kasnije se malo stabilizovao, pa je upisao najpre višu školu, a onda i željeni Filozofski fakultet. Išlo mu je dobro, mada, malo se otuđio od društva iz kraja – navodi Stefanov poznanik.

Stefanovi drugari su čuli i da je Stefanova majka od nedelje očajna, jer ne zna gde joj je sin.

– Zvali smo je telefonom, nudili pomoć, ali ona nas je odbila. Nadamo se najboljem, ali istovremeno smo svi u panici, strepimo i čekamo – kažu Stefanovi drugovi.

Stefan je, kako kažu njegovi prijatelji, pre desetak dana, promenio prezime. Naime, on je rođen kao Stefan Đurić, ali je nedavno odlučio da uz svoje ime, umesto očevog, upiše majčino prezime.

– Stefan je jako vezan za majku sa kojom živi u stanu i sa kojom je, koliko znamo, imao dobar odnos. Donedavno je sa njima bila i baka Milica, ali je ona preminula. On i majka Žiža su ostali sami – kažu prijatelji, dodajući da Stefan nikada nije pričao o ocu.

Takođe, kako kažu, ne znaju šta je sa Stefanovim ocem, a on nikada nije pričao o njemu, niti pokazivao da mu nedostaje.loading...