BEOGRAD ZAVEJAN, skraćeno 11 linija GSP, a VESIĆEV IZVEŠTAJ O STANJU opet će RAZBESNETI mnoge (FOTO)

U Srbiji saobraćaj je i danas otežan i usporen zbog snežnih padavina, a u Beogradu skraćeno saobraća nekoliko gradskih i više prigradskih linija.

Beta/Printscreen/Kolaž

Kako je agenciji Beta rečeno u dispečerskoj službi Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd skraćene su linije 39, 303, 304, 309, 403, 406, 534, 305, 75, 88, 703, 308.

Čiste se pretežno ulice prvog prioriteta, a ekipe za čišćenje snega su u četvrtom stepenu angažovanja.

Predstavnici gradske vlasti kažu da javni prevoz u takvim otežanim uslovima dobro funkcioniše.

– U otežanim uslovima, gradski prevoz dobro funkcioniše. U ovom trenutku imamo skraćenih ili preusmerenih samo 11 linija – rekao je zamenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić, koji je s predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem od jutros na terenu.

– U ovom trenutku gradski prevoz funkcioniše dobro, s obzirom na visinu padavina i na čitavu situaciju u gradu. Palo je preko 30 centimetara snega u samom u centru grada – rekao je Vesić.

Kako je naveo, policija je zaustavila teretni saobraćaj autoputem kroz Beograd, pa se teretnjaci zaustavljaju na Ostružnici i na naplatnoj rampi Vrčin odakle ne mogu da voze dalje da se ne bi preprečili i zaustavili saobraćaj na autoputu.

Apelovao je na građane da dok traju padavine ne koriste vozila ukoliko ne moraju kako bi službe lakše mogle da obave svoj posao.

Oprezna vožnja se savetuje zbog ugaženog snega na kolovozu, s mogućom poledicom ali i ledom zbog niže temperature.

U Beogradu je napadao sneg visine oko 40 centimetara. Prema najavama meteorologa sneg će prestati da pada danas u popodevnim satima.