Aktivista Filip Vukša kažnjen je sa 60.000 dinara zbog renoviranja stajališta: Kako možemo da mu pomognemo?

Filip Vukša, poznati beogradski aktivista koji se već godinama samostalno bori za uređenje grada, kažnjen je sa 60.000 dinara zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici.

Kako je Vukša objavio na svojoj Facebook stranici, gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove izrekao je dve zasebne kazne – 10.000 dinara Udruženju građana “Imamo plan!”, čiji je Vukša član, i 50.000 dinara direktno njemu.

Sekratarijat za inspekcijske poslove teretio je Filipa Vukšu i UG “Imamo plan!” za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda u marketinške svrhe, a u vezi sa postavljanjem istog na po propisima Grada Beograda renoviranog stajališta. Gradska inspekcija je prvo teretirala Vukšu za neovlašćeno renoviranje stajališta, a navodno po prijavi građana, ali je od toga odustala jer za takav postupak ne postoji pravna osnova.

Posle burne reakcije javnosti na kaznu koju je Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda uputio aktivisti Filipu Vukši i želje građana da mu pomognu, on se oglasio na svojoj Facebook stranici.

Vukša se zahvalio svima na podršci, njemu i njegovom udruženju ‘Imamo plan!’, a zato što su mnogi izrazili želju da uplate deo novca za kaznu, on je sa svojim saradnicima odlučio da se upozna sa svakim ko želi da im pomogne.