Beograd preuzima naplatu gradskog prevoza i uvodi više komunalaca

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović kazao je danas da će grad preuzeti sistem naplata karata od Bus-plus sistema, ali nije mogao da precizira kada.

Na pitanje da li su tačna pisanja medija da će povlastice penzionerima i studentima biti ukinute, Mladenović je za agenciju Beta kazao da do kraja 2014. ne bi trebalo da bude promena.

– Što se tiče ove godine mislim da će sve ostati na ovom nivou. Takav je plan i ne bi trebalo da se bilo šta menja – kazao je Mladenović.

Zamenik gradonačelnika Beograda kazao je da će broj komunalnih policajaca u glavnom gradu biti povećan jer ih nema dovoljno.

Trenutno u Beogradu radi oko 340 policajaca, a na osnovu proračuna o potrebi komunalnih policajaca po broju stanovnika, Beogradu nedostaje još oko 200 njih, kazao je Mladenović i dodao da je potrebno da se za ta mesta raspiše tender i prođe kroz sve procedure.

– To nije povećavanje uprave radi uprave, postoji realna potreba za većim brojem komunalnih policajaca – kazao je zamenik gradonačelnika i predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije.