Beograd u decembru dobija još jedan most

Most će do kraja jula biti spojen u potpunosti dok će se pristupnice izgraditi do kraja godine.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je obišla gradilište na mostu preko Dunava između Zemuna i Borče i tom prilikom poručila da će most biti otvoren u predviđenom roku, u decembru ove godine.

Ona je rekla da će do kraja jula most biti spojen u potpunosti, a da će se do kraja godine izgraditi pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta u Zemunu do Zrenjaninskog puta.

– Most će u decembru biti otvoren u skladu sa svim standardima i više se neće dešavati da se otvaraju mostovi samo zato što nekome to odgovara – istakla je Mihajlović, a saopštilo je Ministarstvo.

Ona je navela da bi pristupni put od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta trebalo da se izgradi do septembra 2015. godine i naglasila da je tom potezu pristupne saobraćajnice bilo problema sa eksproprijacijom zemljišta.

Mihajlović je kazala da su projekti koji se realizuju u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, od čega su projekti u Beogradu, koji se realizuju u saradnji sa državom vredni oko 600 miliona evra.

– Veliki novac je koncentrisan u tim projektima i zbog toga je važno da izgradnja bude što efikasnija – kazala je Mihajlović i dodala da su u Ministarstvu određeni mentori koji će pratiti ove investicije.loading...