‘Beogradski vodovod’ nudi građanima reprogram duga za vodu

Javno-komunalno preduzeće 'Beogradski vodovod i kanalizacija' ponudilo je svim nelegalnim potrošačima da do 30. septembra bez sankcija i uz mogućnost popusta uđu u sistem naplate.

Akcija evidentiranja i uvođenja u sistem naplate bespravno priključenih korisnika na vodovodnu mrežu trajaće do 30. septembra, a posle tog datuma nelegalni potrošači će biti prijavljivani komunalnoj inspekciji i isključivani iz sistema vodosnabdevanja, saopšteno je iz Beogradskog vodovoda.

Oni će snositi i dodatne zakonske troškove, a same takse za evidentiranje biće znatno više.
Svim bespravnim potrošačima koji se prijave biće ostavljeno dovoljno vremena za ispunjavanje predviđenih obaveza, a akcijom su obuhvaćeni vlasnici objekata koji su u postupku legalizacije, kao i objekata izgrađenih na osnovu građevinske dozvole a priključenih na gradski vodovod protivno propisima.

Dodaje se da će u akciji biti primenjivane cene u skladu sa trenutno važećim cenovnikom.
Vlasnicima individualnih objekata za stanovanje koji žele da troškove izmire jednokratno u celosti, odobravaće se popust od 20 procenata, dok će za istu kategoriju potrošača biti omogućeno i izmirivanje troškova priključenja na šest mesečnih rata.

Bespravno priključeni korisnici mogu da se prijave i informišu o akciji na broj telefona 011/305-4743, ili da dođu lično u Službu kontrole potrošača JKP BVK, u ul. Severni bulevar br. 3 u Beogardu, svakog radnog dana u periodu od 8,00 do 15,00 časova.