BILI SU SAMO “MAGNET” ZA PRIVLAČENJE GLASOVA: Za samo dva meseca Skupština grada ostala bez VIŠE OD 10 POSLANIKA

Odbornici odlaze, a razlozi su različiti.

stari dvor
wikipedia/Nikola Smolenski/Violeta Antonijevic.

Tačno dva meseca su prošla od kada je konstituisana Skupština grada Beograda u sadašnjem sazivu, mesec dana je prošlo od izbora novog gradonačelnika dr Zorana Radojičića, a u međuvremenu je više od deset poslanika u gradskom parlamentu podnelo ostavke.

Razlozi su različiti: neki su otišli na funkcije koje im ne dozvoljavaju ostanak u poslaničkim klupama, drugi zbog novih zaduženja nemaju vremena da paralelno budu i odbornici, a neki su, ruku na srce, ipak bili samo takozvani “magnet” na listama koji je trebalo da privuče glasače.

Sa liste 110 odbornika su, kako nalažu propisi, “izbrisani” gradonačelnik dr Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić. Ipak, još ranije, na prvoj sednici, povukli su se Siniša Mali (novi ministar finansija) i Aleksandar Antić (ministar energetike) koji je bio nosilac liste SPS.

Njihovim primerom kasnije su nastavili Aca Petrović i Andreja Mladenović, novi pomoćnici gradonačelnika Radojičića, pa Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac koja je dugo važila za glavnog kandidata za novog gradonačelnika, ali i Toma Fila (SPS), Svetislav Goncić, Vesna Stanojević, Sima Avramović, Marija Vračar… (SNS).