Kako je saopštilo to javno preduzeće, aerodrom je privremeno zatvoren jer je avion egipatske kompanije Egypt Air ostao na stazi zbog tehničkih problema.

Avion je sleteo u 4.11 bez putnika, a zbog tehničkih problema blokirao je poletno-sletnu stazu, naveo je beogradski Aerodrom.

Aerodrom ‘Nikola Tesla’ Beograd čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion – objavljeno je u saopštenju.

Putnici su pozvani da informacije o statusu svog leta potraže putem internet prezentacije www.beg.aero, broja telefona službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.

Aerodrom je najpre jutros u 5.50 objavio da je zatvoren na dva sata, ali je taj status u medjuvremenu produžen.

Na sajtu aerodroma objavljeno je da su avioni koji bi trebalo da slete u Beograd preusmereni, počev od 5.25.

Putnici javljaju da je na aerodromskoj pisti postavljen avion, okružen vatrogasnim vozilima i policijom.

Zorana Mihajlović: Aerodrom privremeno zatvoren jer su se zapalile gume na avionu

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu jutros privremeno zatvoren nakon što su se zapalile gume na avionu egipatske kompanije “Egypt Air”.

Zapalile su se gume na avionu. Bitno je da je sve bezbedno – kazala je ona za televiziju Prva.

Ministarka je dodala da se čeka da tehnička služba obavi svoj deo posla, odnosno da još jednom sve detaljno pregleda.

To su ozbiljne analize i istražne radnje da bi na kraju ta kompanija znala šta se zaista desilo – kazala je Zorana Mihajlović.loading...