BLOKIRAN AERODROM: Odloženi i preusmereni svi letovi zbog EGIPATSKOG AVIONA na pisti!

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu privremeno je zatvoren jutros, a svi letovi su odloženi, dok su avioni koji bi trebalo da slete preusmereni.

Aerodrom nikola tesla
Wikipedia.org

Kako je saopštilo to javno preduzeće, aerodrom je privremeno zatvoren jer je avion egipatske kompanije Egypt Air ostao na stazi zbog tehničkih problema.

Avion je sleteo u 4.11 bez putnika, a zbog tehničkih problema blokirao je poletno-sletnu stazu, naveo je beogradski Aerodrom.

Aerodrom ‘Nikola Tesla’ Beograd čini maksimalne napore kako bi poletno-sletna staza što pre ponovo bila u punoj funkciji, ali uklanjanje aviona sa poletno-sletne staze zavisi od tehničkih mogućnosti za njegovo bezbedno uklanjanje i stanja u kojem se nalazi avion – objavljeno je u saopštenju.

Putnici su pozvani da informacije o statusu svog leta potraže putem internet prezentacije www.beg.aero, broja telefona službe informacija 209-4444 ili u izabranoj avio-kompaniji.

Aerodrom je najpre jutros u 5.50 objavio da je zatvoren na dva sata, ali je taj status u medjuvremenu produžen.

Na sajtu aerodroma objavljeno je da su avioni koji bi trebalo da slete u Beograd preusmereni, počev od 5.25.

Putnici javljaju da je na aerodromskoj pisti postavljen avion, okružen vatrogasnim vozilima i policijom.

Zorana Mihajlović: Aerodrom privremeno zatvoren jer su se zapalile gume na avionu

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu jutros privremeno zatvoren nakon što su se zapalile gume na avionu egipatske kompanije “Egypt Air”.

Zapalile su se gume na avionu. Bitno je da je sve bezbedno – kazala je ona za televiziju Prva.

Ministarka je dodala da se čeka da tehnička služba obavi svoj deo posla, odnosno da još jednom sve detaljno pregleda.

To su ozbiljne analize i istražne radnje da bi na kraju ta kompanija znala šta se zaista desilo – kazala je Zorana Mihajlović.