BOSIFEST 2015: Filmski festival osoba sa invaliditetom počinje u ponedeljak

Šesti beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom – BOSIFEST 2015. počinje u ponedeljak, 1. juna i traje do srede, 03. juna u Domu Omladine Beograda.

 

Film koji će otvoriti festival je „The Kiss“, čiji je autor Čarli Svinburn iz Velike Britanije (film će trajati 7 minuta).

Na BOSIFEST-u 2015 biće prikazani igrani i dokumentarni filmovi koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom.

BOSIFEST 2015 se održava pod sloganom „Lavirint mogućnosti“. Selektorka festivala je rediteljka Jelena Gavrilović , a članovi žirija su: Bojana Maljević, Andrijana Stojković i Radoslav Zelenović. Na festivalu se očekuju gosti iz Izraela i Srbije.

Ovo će biti šesta godina kako predstavljamo širok izbor filmova kako u takmičarskom tako i u revijalnom delu.

Selektorka Jelena Gavrilović, od čak 180 pristiglih filmova iz celog sveta, Nemačke, Indije, Španije, Italije, Venecuele, Kanade, Australije, Irana, Holandije, Francuske, Engleske, Amerike, Finske, Švedske, Bosne i Hercegovine, Srbije, odabrala je 35 od kojih će 26 biti prikazani u takmičarskom, a 9 u revijalnom delu.

Prateći program Festivala čine dve kreativne radionice. Kreativna radionica „Oseti prostor – dodirni priču“ održaće se 02.06.2015. od 12:00 – 13:30h, a kreativna radionica „Perspektiva“, održaće se 03.06.2015. od 12:00 – 13:30h.

Na samom otvaranju očekujemo veliki broj novinara, predstavnike domaćih i stranih kulturnih centara, ambasada, kao i prijatelje festivala, javne ličnosti i osobe sa invaliditetom.

Zatvaranje Festivala će se održati 03.06.2015. od 18h gde će žiri festivala dodeliti Grand Prix Festivala za najbolji film, nagrade za najbolju režiju i scenario.

Ulaz na Festival je slobodan.loading...