Tri osobe povređene su sinoć u dve odvojene tuče u centru Beograda, dok su četiri povređene u saobraćajnim nesrećama, kazala je agenciji Beta portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Do jedne tuče je došlo ispred kluba na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice, nešto pre ponoći. Mladić (24) zadobio je tupu povredu glave, prelom nosa, imao je otok ispod oka i potres mozga. Drugi mladić (24) imao je podliv i modricu ispod oka. Obojica su vožena u Urgentni
centar.

Druga tuča dogodila se u klubu na uglu Takovske i Dalmatinske ulice oko 2.30. Turski državljanin (26) odvezen je u Urgentni centar zbog ustrelne povrede u predelu grudnog koša.

Do jedne saobraćajne nesreće došlo je na autoputu kod isključenja sa Voždovca. Vozač (32) zadobio je tupu povredu glave i istegao vrat, dok su suvozač (23) i putnik (22) takođe istegli vrat. Sva trojica vožena su u Urgentni centar.

Oko 10 minuta nakon ponoći oboren je jedan pešak u naselju Braća Jerković. Žena (33) zadobila je povrede glave, ramena i kuka kada je na nju naleteo automobil.

Macura je kazala da je Hitna pomoć imala ukupno 136 intervencija, od kojih 25 na javnom mestu. Ona je dodala da su noć obeležile sporadične tuče, da je bilo dosta alkoholisanih osoba i da su se često javljali hronični bolesnici.loading...