Burna noć u prestonici: U tri udesa šestoro povređenih

Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima je šest osoba povređeno, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Tri osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 21.35 u Vojvođanskoj ulici 58, rekla je Macura.

Mladić star 23 godine zadobio je povredu grudnog koša, muškarac star 29 godina imao je povredu leve potkolenice, a mladić star 19 godina zadobio je povredu glave, istakla je portparol Hitne pomoći.

Tom prilikom mladić star 18 godina nije zadobio vidljive povrede, a muškarcu, starom oko 35 godina, koji ima problem sa hipertenzijom, dat je lekarski savet, kazala je Macura.

Dve osobe su povređene oko 01.35 na Zrenjaninskom putu, rekla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star 48 godina zadobio je povredu glave, a mladić star 26 godina imao je povredu glave, otok, modricu i potres mozga, rekla je Macura i dodala da su povređeni prevezeni u Urgentni centar.

Muškarac star oko 40 godina je u udesu na putu između Ostružnice i Velike Moštanice oko 21.50 zadobio posekotine iznad desne obrve i pod sumnjom da ima povredu glave prevezen je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu do 06.00 časova obavila 114 intervencija od kojih 22 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 273 intervencije, od kojih 78 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali srčani bolesnici, astmatičar, pacijenti sa karcinomima, a bilo je i mališana kojima je bila potrebna pomoć psihijatra, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala odmor tokom vikenda i uzimanje antioksidanata i upozorila da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija, a obolelima od takvih infekcija preporučila je uzimanje toplih napitaka i limuna.loading...