Čak i oni štrajkuju! Beograđani, od sutra vam njihove usluge neće biti dostupne!

Advokati u Beogradu od sutra stupaju u petodnevni štrajk zbog odluke Ministarstva finansija da poveća porez, rekao je predsednik Advokatske komore Beograda Slobodan Šoškić.

– Mi smo danas i juče razgovarali sa predstavnicima Ministarstva finansija, ali nije postignut dogovor, zbog toga od sutra imamo petodnevnu obustavu rada – kazao je Šoškić za agenciju Beta.

On je naveo da do utorka 24. juna, advokati neće učestvovati u sudskim procesima, kao ni u postupcima koji se vode pred drugim organima, uključujući i pritvorske predmete.

– Jedini izuzetak su predmeti u kojima rok za izjavljivanje pravnog leka ističe u toku trajanja obustave rada – istakao je Šoškić.

Predsednik Komore Beograda, kazao je da je Ministarstvo odredilo povećanje za advokate koji plaćaju paušalni porez od 100 do 150 odsto i naglasio da bi advokati mesečno bili opterećeni sa 70.000 do 90.000 dinara.

– Takvo oporezivanje paušalaca je enormno, ali i protivzakonito – kazao je Šoškić.

On je rekao da se nada da će u narednim pet dana pronaći rešenje i dodao da još nije razgovarano o tome kako će postupati ukoliko ne bude postignut sporazum.