Centar grada pod OPSADOM: Navijači odustali od protesta

Uprkos najavama desničarskog pokreta "1389", danas nije bilo protesta ispred Ambasade Turske u Beogradu, u Krunskoj ulici, povodom ubistva navijača "Crvene Zvezde" Marku Ivkoviću u Istambulu. Centar grada bio pun policije.

Protest je trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbednosti obezbeđivali državne institucije i ambasade u centru grada.

Pripadnici snaga MUP-a bili su na platou ispred zgrade Skupštine Beograda i Doma Narodne Skupštine.

Na tom prostoru nalazilo se desetak autobusa i džipova MUP-a, a neki pripadnici policije nosili su opremu za razbijanje demontstracija.

Najpre je bilo najavljeno da će se demonstranti oko 12 sati okupiti kod turske ambasade, pa zatim ispred “Zvezdine” Marakane, ali se u to vreme okupila manja grupa uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračar, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali niko se nije pojavio.

U MUP-u je agenciji Beta rečeno da se radi o redovnim aktivnostima policije.

U petak uveče u Istanbulu ubijen je navijač Zvezde Marko Ivković (25) uoči košarkaške utakmice Galatasaraj – Crvena zvezda.

Nekoliko stotina građana okupilo se sinoć isped turske ambasade u Beogradu kako bi protestvovali zbog ubistva navijača.

Oni su nakon što su odali počast Ivkoviću i zapalili sveće u crkvi Svetog Marka, ispred ambasade palili baklje i pevali Zvezdine pesme.

Kako su mediji javili, policija nije dozvolila navijačima da se približe zgradi diplomatskog predstavništva.

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom oprostio se od navijača Marka Ivkovića, koji je u petak ubijen u Istanbulu uoči meča Evrolige sa Galatasarajem.