Četiri osobe povređene u udesima

Tokom noći i jutra u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe povređene, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dve osobe su povređene u udesu koji se dogodio oko 3.50 časova u Bulevaru Vojvode Mišića kod Beogradskog sajma, rekla je Macura.

Mladić star oko 23 godine i muškarac star oko 27 godina zadobili su istezanje vrata i povrede slabinskog dela kičme, a prevezeni su u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

U udesu oko 04.00 časa na raskrsnici Nemanjine ulice i Hajduk Veljkovog venca jedna osoba je zadobila povredu glave, istezanje vrata i povredu potkolenice, a prevezena je u Urgentni centar, kazala je Macura.

Muškarac star oko 25 godina, vozač, u udesu oko 23.45 časova na Autokomandi zadobio je razderotinu čela, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 94 intervencije od kojih 21 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se od hroničnih bolesnika, osim srčanih i astmatičara, u povećanom broju obraćali i psihijatrijski pacijenti, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće, uzimanje toplih napitaka, provetravanje prostorija, polučasovne šetnje u periodu oko podneva kada otopli i oprez u saobraćaju.loading...