Danas akcija suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje

Sekretarijat za zaštitu životne sredine danas će, na teritoriji Beograda, sprovesti akciju suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Sekretarijata, akcija će se sprovoditi od 19.30 sati, na više lokacija.

Akcija će se sprovoditi u Surčinu, Dobanovcima, Ugrinovcima, Busijama, Šangaju, Batajnici, Pregrevici, Zemunu – Gornjem gradu, na Zemunskom groblju, u naselju Nova Galenika, u Zemun polju, Plavim horizontima, na 13. Maju, Altini i u Zemunu – Novom gradu.

Komarci će biti suzbijani i na prostoru od bloka 70a, odnosno od Toplane do bloka 45, kao i u ostalim novobeogradskim blokovima, na Ostružničkom mostu, Bežanijskom groblju, Lugu, Boljevcima, Jakovu, Bečmenu i Ledinama.

Suzbijanje komaraca obavljaće se i na Velikom ratnom ostrvu, Bežanijskoj kosi, Staroj Bežaniji, Ušću, Starom sajmištu, Belvilu, Sporskom centru “Gale Muškatirović”, Dunavskom cvetu, donjem delu Nebojšine kule, u priobalju prema marini, u stambenim blokovima do ulice Cara Dušana, Kalemegdana, stambenom zelenom delu iznad Cara Dušana i u kompleks Botaničke bašte.

U saopštenju se najavljuje i da će akcija biti sprovedena na šetalištu Ada Huja, u Višnjičkoj banji, selu Višnjica, Paradajz ostrvu, zelenilu oko Belvila i oko Ruske škole, oko Tehničke škole na Novom Beogradu, oko Medicine rada, kao i na zelenom pojasu iza Garaže GSP-a.

Komarci će biti suzbijani i oko hale Pionir, Novog groblja, oko Vojne bolnice na Karaburmi, u starom delu tog naselja, kod Rospi ćuprije, na Topčiderskom platou, u Koste Glavinića, oko Kovnice novca, na Dedinju i Senjaku od Sajma do VMA, u kompleksu Kliničkog centra, u Karađordjevom parku, u zelenilu iza Veterinarskog fakulteta, kod Infektivne klinike, Hrama Svetog Save i Čuburskog parka.

Akcija će biti sprovedena i kod Zvezdarske bolnice, SC “Olimp”, oko Rifata Burdževića i u Železniku.