Devojčica teže povređena u nesreći

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su povrede zadobile dve osobe, od kojih je jedna devojčica kao pešak teže povređena, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Devojčica uzrasta 14 godina, kao pešak je u udesu, koji se dogodio oko 21.30 časova u Ulici Tošin Bunar ispred broja 118, zadobila povredu glave, istezanje vrata i prelom leve butne kosti, a prevezena je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura.

Mladić star oko 20 godina, vozač, u udesu oko 20 časova na autoputu, preko puta Studentskog grada, u smeru ka Nišu, zadobio je povrede glave i nosa i pod sumnjom da ima potres mozga prevezen je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 100 intervencija od kojih 23 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 230 intervencija od kojih 69 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i osobe sa bolovima u grudima, dodala je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala nošenje adekvatne odeće, uzimanje toplih napitaka, provetravanje prostorija, blagovremeni odlazak na posao i oprez u saobraćaju.Portparol Hitne pomoći je hroničnim bolesnicima savetovala da izbegavaju fizičke napore rano ujutro, a osobama koje boluju od angine pektoris da nose nitroglicerin u džepu.loading...