Dileri droge se kriju iza boja navijačke grupe FK ‘Rad’

'Moj sin je upao u njihove kandže. Na sve moguće načine pokušavam da doprem do njega, ali to kao da više nije moje dete' počinje potresnu ispovest jedna majka za Blic.

Čitava Banjica strepi od dilera drogom, koji se kriju iza navijačkih boja „Rada”, a sebe nazivaju „Junajted fors”.

–Moj sin je upao u njihove kandže. Na sve moguće načine pokušavam da doprem do njega, ali to kao da više nije moje dete – počinje potresnu ispovest za Blic B.P. majka petnaestogodišnjaka kojeg su pripadnici „Junajted forsa” regrutovali u svoje redove, da umesto njih preprodaje i prenosi paketiće sa marihuanom.

Banjica o njima priča šapatom. Okupljaju se i oko OŠ „Bora Stanković”, kao i na okolnim igralištima, gde vrbuju decu.

– Da nešto nije u redu, primetila sam kada je moj sin počeo da se zatvara u sebe, biva agresivan i da niže loše ocene u školi. Na telefonske pozive odmah bi istrčavao iz stana – priča B.P. napominjući da je njen sin išao u školu „Bora Stanković”, kao i da je bio odličan đak.

Prateći ga, shvatila je da je on deo ozloglašene navijačke grupe i da im služi kao „potrčko”. Ubrzo je i test na narkotike pokazao da je pozitvan na „lake” droge. Školu je napustio.

– On nije jedini i mnogo mladića je upetljano u ovo. Roditelji ćute jer se plaše. Biraju maloletnike, jer je zakon prema njima mnogo blaži ukoliko budu uhvaćeni – priča ona, naponjući da se iznad Osnovne škole, nalazi i Zavod za odvikavanje bolesti zavisnosti, gde je i odeljenje za adolescente, kojima se obraćala za pomoć.

Roditelji ćute jer se plaše za članove svoje porodice

Stanari zgrada oko terena, koji se nalaze na samo stotinak metara od škole, navode da je javna tajna šta se dešava u ovom delu Banjice. Kao što uplašena B.P. nije smela da se fotografiše za Blic, tako su građani Banjice hteli da pričaju, ali bez otkrivanja identiteta.

– Nismo u mogućnosti da vam dostavimo operativne podatke na traženu temu – rečeno je za Blic u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kada smo pitali o problemu Banjičana.

Ipak, kako nezvanično saznajemo upoznati su sa ovom pojavom.

U Ministarstvu prosvete, navode da sa ovim činjenicama nisu upoznati, ali da će odreagovati ukoliko to škola prijavi.

Međutim, danima niko iz O.Š. „Bora Stanković” nije bio spreman da komentariše, kako kažu, „tako osetljivu temu”, a direktorka je do zaljkučenja ovog broja bila nedostupna.loading...