DNEVNO.RS Morbidno – Dete povređeno u nesreći ispred Doma zdravlja, a nema nikoga da mu pomogne

Tragedija koja se odigrala danas u centru Novog Beograda pokazuje koliko su naši zdravstveni radnici nemarni i neprofesionalni, i koliko nas birokratija zapravo košta.

Da je poštovanje Hipokratove zakletve u našem zdravstvu poodavno skoro i iščezlo, svi smo znali. Ali ono što se dogodilo danas teško je objašnjivo.

Prolaznica je pored bioskopa Jugoslavija bila svedok stravične nesreće – automobil je udario 12-godišnje dete koje je ostalo da leži na drumu u polusvesnom stanju. Dok su ostali sugrađani ostali pokraj nesrećnog deteta, ona je otrčala do Doma zdravlja Novi Beograd koji je udaljen nekoliko desetina metara od mesta nezgode u nadi da će neki izaći da pomogne. Najpre se za pomoć obratila sestrama koje je zatekla tu, ali su joj njih tri koliko ih je tu bilo rekle da one ne izlaze na teren. Pacijenti su je uputili u ordinaciju broj 3. Tamo je doživela novi šok. Lekar u toj prostoriji joj je rekao da mora da se obrati dežurnom lekaru! Na drugom kraju Doma zdravlja je naišla na dežurnu doktorku koja je nevoljno krenula sa njom, a zatim se vraća nazad u zgradu Doma zdravlja!

U tom trenutku, napokon stiže vozilo Hitne pomoći, i dok se radnici spremaju da smeste nesrećnog mališana na nosila, policajac ih sprečava jer pokušava da uzme izjavu povređenog dečaka!

NA reagovanje žene da je situacija alarmantna i da nema vremena za uzimanje izjava, policajac se izdire na nju, i nakon izvesnog vremena napokon pušta zdravstvenim radnicima da odvezu povređeno dete.

Tokom cele te scene, prema rečima ove žene, sestre i lekari obližnjeg Doma zdravlja stoje načičkani na prozorima i celu situaciju posmatraju kao da to nema nikakve veze sa njima.

Još jedan dokaz neprofesionalizma i nemara naših zdravstvenih radnika kojima je svakodnevno poveren život građana.

Slađana je rešena da stvar istera do kraja prijavama, ali pitanje je hoće li uspeti da nađe ikoga na dužnosti, jer, kao što znamo, do državnih službi je još teže doći u toku praznika.