Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas se ne razmišlja o ukidanju komunalne policije, već da očekuje da će u narednom periodu biti zaposleno 800 novih komunalnih policajaca.

On je novinarima u Skupštini grada rekao da se ne razmišlja o ukidanju komunalne policije posle potpisivanja peticije građana, već da se radi na tome da se zapošljavanjem dodatnog broja komunalaca reši problem.

– Ja sam imao sastanke sa predstavnicima komunalne policije juče i prekjuče da bismo videli kako da njihovo ponašanje bude, neću da kažem umerenije već usklađenije i da odgovara slici ovog grada koji je kosmopolitski – rekao je Mali.

Prama njegovim rečima, sa dodatnim brojem komunalnih policajaca grad će dobiti ljude koji su rasterećeniji, jer u Beogradu, koji ima dva miliona stanovnika, radi 300 komunalnih policajaca što “nije dovoljno”. On je dodao da bi time Beograd trebalo da dobije odmornije komunalne policajce posvećene poslu koji bi se, kako je rekao, nalazili na “svakom ćošku u gradu” i radili posao zbog koga bi grad trebalo da bude sigurniji i lepši.

Za incident kada je žena privedena zbog toga što nije imala kartu u autobusu, a nije htela komunalnom policajcu da pokaže licnu kartu, Mali je rekao da je komunalna policija radila sve u skladu sa zakonom.

– U izveštaju koji je sačinila komunalna policija jasno se govori da su uradili sve u skladu sa zakonom. Apelujem na građane da poštuju komunalnu policiju, jer se taj incident ne bi dogodio da je gospođa platila kartu ili da je dala ličnu kartu na uvid kada je to traženo
od nje –  rekao je Mali.

Gradonačelnik je kazao da se svakog dana u Beogradu ispisuje na desetine prijava protiv građana koji ne plaćaju prevoz i apelovao na Beograđane da poštuju zakon i izmiruju svoje obaveze.

 loading...