Dokle više: Beograd skupocene automobile nije uspeo da proda pa ih poklanja?!

Pompezne najave o promeni politike korišćenja službenih vozila dobile su ovaj epilog.

Pompezno najavljena prodaja službenih vozila koja se odigrala 7. juna, neslavno se završila. Naime, Siniša Mali je tada najavio da će 263 službena vozila u vlasništvu različitih gradskih javnih preduzeća biti prodata u javnom nadmetanju, a da će novac biti dat u humanitarne svrhe.

– Rešili smo da promenimo politiku korišćenja službenih vozila kako bi ona bila korišćena racionalno, kako ne bi bila bez kontrole i na raspolaganju 24 sata – pričao je tada Mali.

Više od mesec dana posle najavljivane aukcije, ovo su rezultati:

Dakle, nijedno vozilo Gradske uprave nije prodato, te sada čame u garaži čekajući na “Komisiju za utvrđivanje merila i kriterijuma za doniranje službenih vozila u humanitarne svrhe”, što jednostavnije rečeno znači da, pošto nisu uspeli da kola prodaju po skupljoj ceni od tržišne, sada su osnovaji komisiju koju će platiti kako bi im rekla kako da prodaju skupocena kola (podsetimo, na aukciji su se između ostalih našli i “reno latitude” proizveden 2011. procenjen na 2,32 miliona dinara i teretni automobil marke “isuzu” proizveden 2007. koji je procenjen na 2,1 milion dinara.