Dve osobe povređene u sobraćajnim nesrećama

Mladić (17) zadobio je povredu glave i kako se sumnja, potres mozga, kao i povrede tela i skočnog zgloba u udesu u Ulici Jurija Gagarina, dok je muškarac (40) motociklista u Mirijevu zadobio prelom desnog kolena i povrede skočnog zgloba i šake.

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Mladić star oko 17 godina, pešak, u udesu, koji se dogodio oko 22.25 časova u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, zadobio je povredu glave i kako se sumnja, potres mozga, kao i povrede tela i skočnog zgloba, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, rekla je Macura.

Muškarac star oko 40 godina, vozač motocikla, u udesu oko 19.50 časova u Ulici Ivana Sarića u Mirijevu zadobio je prelom desnog kolena i povrede skočnog zgloba i šake, a prevezen je na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 88 intervencija od kojih osam na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 198 intervencija od kojih 59 na javnim mestima, precizirala je Macura.Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari i svi ostali hronični bolesnici, dodala je Macura.Porptarol Hitne pomoći je savetovala adekvatno oblačenje, nošenje kišobrana, oprez u saobraćaju i osvežavanje voćnim napicima.