Dve osobe povređene u udesima

Tokom noći u Beogradu su se dogodila dva saobraćajna udesa u kojima su dve osobe povređene, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Žena stara oko 41 godinu je u udesu, koji se dogodio oko 22 časa na uglu ulica Ace Joksimovića i Veljka Petrovića, zadobila povrede glave, oba kolena i desne šake, a prevezena je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Muškarac star oko 32 godine se požalio da je kao pešak povređen u udesu oko 22.20 časova. Sa povredama glave, desnog lakta i levog skočnog zgloba prevezen je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 113 intervencija od kojih sedam na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 228 intervencija od kojih 67 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se obraćale sve vrste hroničnih bolesnika, a najčešće astmatičari i psihijatrijski pacijenti, dodala je Macura.

Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje boce sa vodom i da bi posebno srčani bolesnici trebalo da se čuvaju promene vremenskih prilika. Uz to, potrebno je čuvati se termičkog dejstva sunca, odnosno toplote, dodal je Macura.loading...